Håndverksdata utvider sin portefølje av nyttige datasystemer for håndverkere når de nå kjøper opp et prosjektstyringsverktøy for byggebransjen.

Verktøyet ABAX Worker – som fra nå av møter kundene under navnet Entré Worker – vil dermed havne i samme familie som forretningssystemene Entré Office, KS Online og Nelfo Integrator. Alle er systemer utviklet for å gjøre kontorjobben enklere for alle typer håndverksbedrifter.

Håndverksdata styrker laget med flere folk og produkter som hjelper håndverkere med å få en enklere hverdag.

Oppkjøpet er en del av et nytt strategisk samarbeid Håndverksdata har inngått med ABAX. Sammen skal de to markedslederne nå videreutvikle systemer og løsninger som kan komme enda flere byggmestere og entreprenører i små og mellomstore bedrifter til gode.

– Med dette oppkjøpet får Håndverksdata rundt 1500 nye kunder, noe som vil bety en betydelig økning i omsetningen i tiden fremover. Det gir oss en enda tydeligere posisjon i markedet, sier leder i Håndverksdata i Norge, Arnfinn Revelsby. 

Enklere prosjektstyring

I Entré Worker kan bedriftene opprette kunder, prosjekter, tildele oppgaver og følge fremdriften i et prosjekt, og dokumentasjon knyttet til HMS, KS, sjekklister, timeføring og avvik er tilgjengelig umiddelbart. Programmet er skybasert, dermed er all informasjon alltid tilgjengelig på mobil eller nettbrett. Det betyr mindre tid på kontoret og mer tid i felt.

– Det er ikke nødvendig med kurs for å bruke prosjektstyringsverktøyet. Det er enkelt å sette seg inn i og bruke, og alt som gjøres i felten synkroniseres direkte inn på kontoret der arbeidet kan avsluttes. Dette fjerner alt papirarbeidet, sier Roy T. Lind Furnes i Håndverksdata.

Han er leder for bedriftens avdeling i Bergen, der det vil jobbes spesielt med Entré Worker.

For Furnes er dette et kjent arbeidsområde. Han var med på å lage programmet og videreutviklet det fra å være et dataverktøy til å bli et mobilverktøy etter at ABAX hadde kjøpt det av ham i 2015. Fure forlot ABAX i 2018, men var involvert i prosessen med salget til Håndverksdata. Han anser Håndverksdata som en perfekt eier med sin kompetanse i bygg- og anleggsbransjen.

– Håndverksdata er en perfekt match for markedet til dette prosjektstyringsverktøyet. De snakker samme språk som kundene og skjønner de softwareutfordringene som kan oppstå innen bygg- og anleggsbransjen, sier han.

Snakker kundenes språk

Furnes forteller at han har fått svært gode tilbakemeldinger fra kundene i forbindelse med oppkjøpet og ser frem til å jobbe videre med å tilpasse verktøyet etter fremtidens behov.

– Vi har vært i kontakt med kundene for å høre hva de ønsker og hva vi kan gjøre for å forbedre programmet for dem. Vi vil nå jobbe videre med å skreddersy programmet for bygg- og anleggsbransjen, sier han.

En enklere hverdag for kundene er stadig målet for Håndverksdata, og samarbeidet med ABAX er helt i tråd med dette. I tillegg til at Håndverksdata nå kan tilby kundene et nytt verktøy selv, vil samarbeidet gjøre det enkelt å henvise kunder til ABAX når det er relevant.

– Dette samarbeidet er veldig spennende for bransjen, og for kundene vil dette bety bedre og mer tilpasset funksjoner sammen med tette integrasjoner, sier CEO Morten Strand i ABAX.


Om selskapene:

Håndverksdata AS er et heleid datterselskap av Hantverksdata Norden AB, en bedrift med 170 ansatte og mer enn 45 års erfaring fra entreprenør- og servicebransjene. Hantverksdata har selskaper i både Sverige, Finland, Norge og Danmark. Selskapet ermarkedsledende innen Elektro, VVS-, maler- og glassbransjen med sine moduloppbygde systemer. Til sammen har Hantverksdata ca 5 000 kunder og ca 50 000 brukere innen de ulike bransjene. Hantverksdata sine løsninger og systemer er utviklet av håndverkere for håndverkere.

ABAX er i dag en av de ledende selskapene i Europa innen telematikk og IOT-segmentet. Ved hjelp av norsk produsert teknologi tilbyr ABAX en rekke Telematikk produkter og tjenester. ABAX har en sensor plattform for å spore biler, maskiner og utstyr. Disse løsningene gjør det mulig for bedriftene å øke produktivitet, styrke effektivitet og reduserer kostnader. Alle løsninger leveres som «Software-as-a-Service» . ABAX har 350 ansatte fordelt på 8 land, med hovedkontor i Larvik i Vestfold.


Håndverkernes beste venn

Håndverksdata har i mer enn 40 år utviklet datasystemer for håndverkere. I dag benytter mer enn 15 000 håndverkere våre mobile løsninger.

Vil du vite mer om hvordan vi kan gjøre firmadriften din enklere og tryggere? Legg igjen kontaktinformasjon, så kontakter vi deg for en hyggelig og uforpliktende prat.