Se godt på dette bildet: Til venstre ser du en leder av en elektrobedrift på 80-tallet. Til høyre ser du hvordan en moderne leder tilbringer det meste av arbeidstiden.

Forskjellene på bildene er mange, men det viktigste: Alt papirarbeidet er borte. Skjemaer, permer, fakturaer: Alt er lagt inn i et moderne system som reduserer antall timer på kontoret – og øker antall timer ute i felten. >>

>> Klikk her for mer informasjon om hvordan Ahlsell Office kan forenkle driften av håndverksbedriften din

Anita vokste opp med pappa Lars sitt elektrofirma Skaar Elektro Service AS. Papirer utover hele kjøkkenbordet, kontor og lager i garasjen. For ti år siden overtok hun. Mye er som før, men kontorarbeidet er blitt adskillig enklere.

Moren til Anita, Synneva Skaar, måtte på ta mye av papirarbeidet til Skaar Elektro for at timene skulle gå opp. Dagens systemer gjør jobben mye enklere.

– Jeg husker faren min satt ved kjøkkenbordet og regnet anbud. Moren min tok mesteparten av kontorarbeidet. Det var enormt med papir og permer. De hadde jo ikke PC den gangen, minnes Anita Skaar (47).

Nå, i 2020, er situasjonen en annen. Når Anita Skaar er ute på jobb, er alle nødvendige papirer og dokumentasjonsskjemaer med i lommen på mobilen. Det gjør at hun kan tilbringe mer tid som elektriker, og mindre tid som kontorarbeider.

Gruet seg til å bytte system

I den lille bedriften Skaar Elektro Service er multitasking en dyd.

– Befaringer, kalkyler, ordrer, fakturaer, jobbing i felt, og være oppdatert på lover og forskrifter, ramser Anita opp.

Heldigvis får hun hjelp av teknologien. 

– Vi må ha et system som er enkelt å bruke i felt, som vi kan stole på, og vi må få hjelp om det trengs. Det har vi med Ahlsell Office, sier Skaar. 

Før de begynte å bruke Ahlsell Office, brukte de et annet system. Skaar forteller at hun vegret seg litt for å bytte. 

Vegringen var begrunnet med at det tar tid å lære seg nye systemer. Samtidig: Her var det mye penger å spare. Etter at hun byttet til Ahlsell Office, har hun aldri sett seg tilbake. 

– Overgangen ble mye lettere enn jeg hadde trodd. Lurer jeg på noe, er Håndverksdata på tråden med en gang, sier Anita.

Dokumentasjon som gir trygghet

Med tiden har hun særlig blitt glad for mulighetene systemet gir for dokumentasjon. Det gir trygghet rundt ansvaret hun forvalter som leder for en bedrift. 

Anita Skaar har lært det meste av det hun kan om å drive elektrobedrift av faren Lars. – Det viktigste han har lært meg, er at du aldri er utlært, sier hun.

Hun synes det nærmest er blitt «amerikanske tilstander» i bransjen når det kommer til ansvar.

– Amerikanerne er jo kjent for å være raske til å saksøke. Da faren min holdt på, var det ikke på langt nær slike krav til dokumentasjon i bransjen som det er i dag. Det er blitt en helt annen arbeidshverdag. Nå må vi dokumentere absolutt alt, både med tanke på sikkerhet, reklamasjon og garanti, utdyper Anita.

Dokumentasjonen gir både dem som håndverkerne og kundene en trygghet på at alt er utført i henhold til det regelverket som er lagt til grunn.

– Og det er en av grunnene til at Ahlsell Office er så bra. For at det skal være gjennomførbart å dokumentere det som trengs, må vi ha systemer som kan brukes på telefonen ute i felt. Med Ahlsell Office er det for eksempel enkelt å gjøre risikovurderinger, forteller Skaar.

I ti år har Anita Skaar ledet Skaar Elektro Service AS. Firmaet er fortsatt en liten familiebedrift, med nevøene Kim og Lasse – og snart en lærling på laget.

Som leder av en liten bedrift, føler Anita at hun aldri har helt fri. Likevel opplever hun at de effektive Alhsell Office-løsningene gir henne mer fritid: Mindre tid på kontoret, mer tid til andre ting. Da drar hun gjerne til sjøs. Pakker sekken, tar med fiskestanga, og hunden Ajax, en turglad boardercollie.


Prøv gratis i 30 dager

Vil du vite mer om hvordan Ahlsell Office kan gjøre firmadriften enklere og tryggere? Legg igjen kontaktinformasjon, så kontakter vi deg for en hyggelig og uforpliktende prat.