Håndverksdata vil løfte frem dyktige lærlinger. Derfor deler vi nå for andre gang ut 25.000 kroner i lærlingstipend.

Fristen for å nominere lærlinger har nå gått ut. Vinneren vil bli kåret i månedsskiftet juni/juli.

I fjor lanserte Håndverksdata sitt lærlingstipend. Nominasjonene strømmet inn, og i år ønsker vi å gjenta suksessen.

En oppmuntring i lærlingtiden

Norges lærlinger står opp tidlig, jobber lange dager og ivrer etter å utvikle seg i faget sitt. Det står det stor respekt av.

I følge hovedmodellen skal lærlingene tjene én årslønn fordelt på de to årene læretiden varer. Lærlinglønnen blir man som kjent ikke rik av.

Som en oppmuntring på veien mot fagbrevet gir Håndverksdata derfor 25.000 kroner i lærlingstipend til en lærling som fortjener ekstra ros.

Gode kjerneverdier

Markedssjef i Håndverksdata Christer Lysfjord er med på å dele ut Håndverksdatas lærlingstipend 2021.
Markedssjef i Håndverksdata Christer Lysfjord.

Håndverksdata setter kompetanse i sentrum. Vi ser derfor etter en lærling som er dedikert i faget sitt og som utfører godt arbeid.

Samtidig ser vi også etter egnede personlige egenskaper. En dyktig lærling er fremtidsrettet og jobber hele tiden med å forbedre seg. De beste lærlingen er ute etter å lære mer enn bare faget sitt.

– Gode håndverkere er pålitelige og til å stole på. De ankommer kunden i tide, er tilgjengelige og ryddige av seg, samtidig som de gir god kundeservice. Det er disse dyktige lærlingene vi nå vil løfte frem, sier markedssjef Christer Lysfjord i Håndverksdata.

Håndverksdata vil med stipendutdelingen også gi positivt fokus til bedrifter som tar inn lærlinger. Disse firmaene ser fremover og tar et forbilledlig samfunnsansvar ved å utdanne morgendagens arbeidsstab. Vi tar gjerne imot nominasjoner fra både store og små bedrifter i hele landet.

Vinneren kåres av vår fagjury

Philip Johansson (18) vant Håndverksdatas lærlingstipend i 2020. Hvem vinner i 2021?
Philip Johansson (18) vant Håndverksdatas lærlingstipend i 2020.

Av de nominerte vil vi velge ut fem finalister. Finalistene går så videre til vurdering av vår fagjury. Fagjuryen består av fagpersoner fra forskjellige håndverksbransjer og disse velger vinneren.

I 2020 vant glassmester-lærlingen Philip Johansson (18) Håndverksdatas lærlingstipend og fikk 25.000 kroner. Pengene gikk til å ta sertifikatet, slik at det ble enklere å nå kundene på jobb. Her kan du lese juryens begrunnelse.

Juryen i Håndverksdatas lærlingstipend 2021

Svein Harald Larsen
Foto: Utdanningsdirektoratet

Svein Harald Larsen er fagsjef for utdanning i Nelfo. Han driver politisk påvirkningsarbeid på vegne av yrkesfagene og er særlig opptatt av at bedriftene skal få gode lærlinger av høy kvalitet. Svein Harald ser etter en lærling som er motivert, frempå og produktiv.

Eirik Vigeland
Foto: Jacob Kronen

Eirik Vigeland er markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa. Han er opptatt av at lærlingene danner grunnlaget for seriøse og gode håndverksbedrifter i fremtiden – og dette sammenfaller ofte med gode lærlingbedrifter. Eirik ser etter en lærling som har entusiasme for faget sitt og tar det på alvor.

Espen Rønning
Foto: Moment Studio

Espen Rønning er fagsjef for kulde i VKE. Han jobber for foreningens medlemsbedrifter og er engasjert i utdanning innen kuldefaget – spesielt ønsker han seg flere faglærte. Espen mener at faglig nysgjerrighet og orden er særlig viktig hos gode lærlinger. Da vises det raskt at man har skikk på ting.

Tone H. Ruud
Foto: Massimo

Tone H. Ruud er bedriftsrådgiver i Norske Trevarer. Hun har god kontakt med medlemsbedriftene og opplæringskontorene og er opptatt av opplæring og rekruttering. Tone ser etter en lærling som viser interesse for faget sitt og har ønske om å skape. For henne er det viktig at lærlingen viser engasjement og opptrer godt i bedriften.

Hans Olav Meen Nilssen
Foto: Glass og fasadeforeningen / Adam Stirling

Hans Olav Meen Nilssen er prosjektleder for fasade og solskjerming i Glass og fasadeforeningen. Til daglig jobber han med IT og teknisk support for foreningens  medlemsbedrifter. Hans Olav ser etter lærlinger som er særlig lærevillige og som hele tiden ønsker å få ny kunnskap om håndverket sitt.

Terje Bergersen
Foto: Privat

Terje Bergersen er ansvarlig for partnerstøtte i Ahlsell og særlig engasjert i Ahlsell Partner sin Lærlingskole hvor de legger vekt på lærlingens plikter og rettigheter. De har en viktig dialog med lærlingene om hvor viktig yrke deres er – at de skal være stolte av det fagbrevet de etter hvert får. Terje ser etter en punktlig og ærlig lærling som viser interesse for faget.