Vi i Håndverksdata vil gjerne få alle Norges dyktige håndverkslærlinger fram i rampelyset. Nå deler vi ut et stipend på 25.000 kroner til en blivende håndverker som fortjener ekstra oppmerksomhet. 

Kjenner du noen som fortjener å bli satt pris på? Fyll ut skjemaet nedenfor for å nominere din kandidat. 

Norge har over tyve tusen flinke lærlinger som hver dag står tidlig opp for å utvikle seg i faget sitt. Selv om det kan være tøft å være både ung og ny, anstrenger de seg hardt for å bli en del av morgendagens arbeidsstab med fagbrev i hånden.  

 

Vi leter etter flinke lærlinger fra alle håndverksbransjer.

En av tingene som kan gjøre veien mot fagbrevet utfordrende er lærlinglønnen. Den blir man ikke fet av. I følge hovedmodellen skal lærlingene tjene én årslønn fordelt på de to årene læretiden varer, så det sier seg selv at lærlinger ikke har mye å rutte med. 

Derfor lanserer vi nå Håndverksdatas lærlingestipend, og vi trenger hjelp av deg til å finne den beste lærlingen! 

Hvem fortjener vårt lærlingstipend?

Hos Håndverksdata står faglig kompetanse i sentrum. Vi ser derfor etter en lærling som utfører godt arbeid og som er interessert i faget. Samtidig er det mange andre kvaliteter som en god håndverker også bør ha, slik som å ankomme kunden i tide, være tilgjengelig, avslutte arbeidet på en ryddig måte og yte god kundeservice. En dyktig lærling er motivert til å lære mer på flere arenaer.

– Vi vil gjerne løfte fram den reale håndverkeren. Gjennomføringsevne og ærlighet er blant våre kjerneverdier, og vi vil påvirke lærlingene til dette på veien mot fagbrevet, sier Arnfinn Revelsby, daglig leder i Håndverksdata.

Arnfinn Revelsby 

 Daglig leder Arnfinn Revelsby i Håndverksdata.

Bedrifter som tar inn lærlinger tar et forbilledlig samfunnsansvar. De gir unge og voksne muligheten til å fullføre en fagutdanning som Norge trenger. Derfor vil vi også være med på å gi positiv oppmerksomhet til de som utfører denne samfunnsoppgaven. 

Slik nominerer du en dyktig lærling

Vi oppmuntrer alle som kjenner en dyktig lærling til å nominere. Kanskje er dere en liten bedrift der lærlingen har bidratt til deres gode navn og rykte? Kanskje jobber dere i et etablert firma og du vil rose lærlingen for å tenke nytt? Eller kanskje du har sett hvordan en lærling i familien har jobbet hardt for å nå sine mål? Både lærere, ledere, kolleger, familie og venner oppfordres til å anbefale en lærling som har imponert. 

Blant de nominerte kandidatene velger vi ut fem finalister som går videre til en fagjury. Denne fagjuryen består av fagpersoner fra forskjellige håndverksbransjer, og samlet velger de ut en lærling som vinner Håndveksdatas lærlingstipend. Vinneren vil motta 25 000 kroner og få hederlig omtale i våre kanaler. 

I dette skjemaet kan du nominere din kandidat.

Frist for innsending av kandidater: Fredag 1. mai.

Hvor jobber lærlingen?
Ditt navn
Vi kontakter deg bare hvis vi ønsker mer informasjon om lærlingen du har nominert.
Skriv noen få setninger om hvorfor du mener denne lærlingen fortjener stipendet.