Atle Antonsen spiller hele 11 roller i filmen Norske Byggeklosser – blant annet øst-europeiske Mischa som er både snekker, rørlegger og maler. (Foto: Nordisk Film)

Den norske kultkomedien “Norske Byggeklosser” fra 70-tallet får nå en oppfølger. Filmen handler om et oppussingsprosjekt som ikke går helt etter planen – for å si det mildt.

Atle Antonsen spiller hele 11 forskjellige roller i filmen, blant annet en øst-europeisk håndverker, sprengningsbas og byggesaksbehandler i kommunen.

Inviterer ungdommer til førpremiere

Nå håper byggebransjen i Østfold at filmen vil gi økt interesse for byggfag. Derfor inviterer bransjen til førpremiere på filmen for over 150 skoleelever i Fredrikstad. Filmen er en del av programmet på Byggebransjens dag, der også forskjellige faggrupper fra byggnæringen vil fortelle mer om sine fagfelt til ungdommene.

– Vi opplever at byggebransjen er i fremmarsj når det kommer til ungdom som søker seg til yrkesfag. Likevel er det enkelte faggrupper i bransjen som ikke opplever så god rekruttering. Vi vil vise at flere fagfelt i bransjen er attraktive, sier initiativtager Hans Jørgen Sandli til Fredrikstad Blad.

Sandli forteller at det særlig er de litt mindre fagene i byggebransjen de ønsker å skape blest om.

Les også: Slik får du kundene til å anbefale deg videre

Yrkesfagenes år

Byggebransjens dag i Fredrikstad er et av mange tiltak som nå settes i gang for å gjøre det mer fristende for ungdom å velge yrkesfag. Nylig startet også kampanjen “Yrkesfagenes år 2018”. Kampanjen er et felles initiativ fra blant andre NHO, LO, KS og Utdanningsdirektoratet, og har som formål å heve statusen for yrkesfagene.

– Håpet må være at flere ser yrkesfagene som aktuell utdanningsretning. Norge trenger flere på yrkesfag. Det fremtidige behovet for flere fagarbeidere er stort, sa statssekretær Atle Simonsen i Kunnskaps- og integreringsdepartementet da kampanjen for alvor ble satt i gang i starten av februar.

Kampanjen tar sikte på både å få flere ungdommer til å velge yrkesfag, og å få flere bedrifter til å tilby læreplasser til ungdom under utdanning.

– Vi som er bedrifter i byggenæringen må ha en åpen dør og invitere ungdommene inn, slik at de får se hva vi holder på med. Det er viktig at bransjen er i forkant og viser seg frem for de unge. Vi trenger å rekruttere til mange av fagene i vår bransje, sier Hans Jørgen Sandli til Byggeindustrien.

Se trailer for Norske Byggeklosser her:

Originalen – med Rolv Wesenlund fra 1972:

 

Håndverkernes beste venn

Håndverksdata har i mer enn 40 år utviklet datasystemer for håndverkere. I dag benytter mer enn 15 000 håndverkere våre mobile løsninger.

Vil du vite mer om hvordan vi kan gjøre firmadriften din enklere og tryggere? Legg igjen kontaktinformasjon, så kontakter vi deg for en hyggelig og uforpliktende prat.