Blant nærmere 100 innsendte lærlinger er dette de fem som er i finalen for Håndverksdatas stipend på 25.000 kroner.

Norge har tusenvis av lærlinger som jobber hardt mot fagbrevet. De står opp tidlig og jobber hardt for å lære seg et yrke, slik at de i fremtiden blir gode håndverkere med fagbrevet i hånda.

Målet fortjener både oppmuntring og belønning, og derfor lanserte vi i 2020 Håndverksdatas lærlingstipend. Man blir ikke rik av lærlinglønnen, så stipendet kan gi ekstra motivasjon på veien mot fagprøven.

Markedssjef i Håndverksdata Christer Lysfjord.

I hele mai har vi mottatt nærmere 100 nominasjoner fra bedriftsledere som er fornøyde med innsatsen lærlingene gjør for bedriften. Fem av disse er i finalen, og blir nå vurdert av vår jury med representanter fra flere forskjellige bransjer.

– Vi vil løfte frem dedikerte lærlinger som utfører godt fagarbeid, sier markedssjef Christer Lysfjord i Håndverksdata.

Han sier at Håndverksdata særlig setter faglig kompetanse i sentrum, samtidig som egnede personlige egenskaper også er viktig.

Her er finalistene

Eskil Bjerkreim
Foto: Johansen Rør AS

Eskil Bjerkreim
Sted: Skånvik
Bedrift: Johansen Rør AS
Går i lære som rørlegger.

Som far, så sønn! Eskil har lært mye av sin far som også er rørlegger, og han ble headhuntet inn til bedriften som ferievikar allerede da han gikk på ungdomsskolen. Denne fremtidige rørleggeren er pålitelig, følger lover og regler og er alltid ærlig mot kundene.

Eskil beskrives som kremen av norsk ungdom – han er særlig godt likt av kollegene når han koker kaffe til dem tidlig hver morgen.

Zenobia Haugen
Foto: Caverion AS

Zenobia Haugen
Sted: Bodø
Bedrift: Caverion AS
Går i lære som elektriker.

Ingenting går forbi Zenobia, hun vil forstå alt! Hun spør om alt hun lurer på, gir tilbakemelding på alt hun har lært og logger samvittighetsfullt all jobben hun gjør, slik at hun kan forbedre seg. Her er det ingen klaging, kun pågangsmot og iver etter å lære.

Zenobia tar også godt vare på de rundt seg. Hun følger opp lærlinger som har kommet kortere enn seg selv i løpet, veileder og tar ansvar for at jobben blir godt gjort.

Awedallah Idris
Foto: Bjørvik & Haugen AS

Awedallah Idris
Sted: Sandefjord
Bedrift: Bjørvik & Haugen AS
Går i lære som maler.

Awedallah utmerker seg på grunn av sin omgjengelige personlighet og sin gode arbeidsmoral – i tillegg til at det aldri er rotete rundt ham! Dette gjorde at han raskt kunne ta oppdrag på egen hånd og han leverer arbeid av strålende kvalitet.

Hans kolleger er særlig imponert over hans historie. Han kom til Norge fra krigsherjede Sør-Sudan for ca. åtte år siden og har siden gått videregående her og lært seg språket godt.

Henrik Johan Sommerset
Foto: Bico bygg og innredning AS

Henrik Johan Sommerset
Sted: Kristiansand
Bedrift: Bico Bygg og Innredning
Går i lære som møbelsnekker.

Selv om Henrik har et stort faglig talent, så hviler han ikke på dette alene. Henrik utmerker seg på grunn av sitt engasjement. Han kombinerer både nye og gamle teknikker, og bruker mye av fritiden sin på verkstedet for å arbeide med egne prosjekter.

Henrik tar utfordringer med et smil. Han har en trygg og ydmyk personlighet som gjør ham godt likt av alle rundt seg.

Silje Stensland
Foto: J. Johnsen & Sønner AS

Silje Stensland
Sted: Stavanger
Bedrift: J. Johnsen & Sønner AS
Går i lære som blikkenslager.

Silje fikk sommerjobb da lærebedriften ville se hva som bodde i henne – og nå vil alle de ansatte jobbe med henne. Hun er populær fordi hun lærer raskt, er faglig dyktig og brenner for arbeidet sitt.

I tillegg er hun løsningsorientert, høflig mot kundene og en smilende humørspreder.

Juryen i Håndverksdatas lærlingstipend 2021

Svein Harald Larsen Foto: Utdanningsdirektoratet

Svein Harald Larsen
Svein Harald Larsen er fagsjef for utdanning i Nelfo. Han driver politisk påvirkningsarbeid på vegne av yrkesfagene og er særlig opptatt av at bedriftene skal få gode lærlinger av høy kvalitet.

Eirik Vigeland
Foto: Jacob Kronen

Eirik Vigeland
Eirik Vigeland er markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa. Han er opptatt av at lærlingene danner grunnlaget for seriøse og gode håndverksbedrifter i fremtiden – og dette sammenfaller ofte med gode lærlingbedrifter.

Espen Rønning
Foto: Moment Studio

Espen Rønning
Espen Rønning er fagsjef for kulde i Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi. Han jobber for foreningens medlemsbedrifter og er engasjert i utdanning innen kuldefaget – spesielt ønsker han seg flere faglærte.

Tone H. Ruud
Foto: Massimo

Tone H. Ruud
Tone H. Ruud er bedriftsrådgiver i Norske Trevarer. Hun har god kontakt med medlemsbedriftene og opplæringskontorene og er opptatt av opplæring og rekruttering.

Hans Olav Meen Nilssen Foto: Glass og fasadeforeningen / Adam Stirling

Hans Olav Meen Nilssen
Hans Olav Meen Nilssen er prosjektleder for fasade og solskjerming i Glass og fasadeforeningen. Til daglig jobber han med IT og teknisk support for foreningens medlemsbedrifter.

Terje Bergersen Foto: Privat

Terje Bergersen
Terje Bergersen er ansvarlig for partnerstøtte i Ahlsell og særlig engasjert i Ahlsell Partner sin Lærlingskole hvor de legger vekt på lærlingens plikter og rettigheter. De har en viktig dialog med lærlingene om hvor viktig yrke deres er – at de skal være stolte av det fagbrevet de etter hvert får.

Håndverkernes beste venn

Håndverksdata har i mer enn 40 år utviklet datasystemer for håndverkere. I dag benytter mer enn 15 000 håndverkere våre mobile løsninger.

Vil du vite mer om hvordan vi kan gjøre firmadriften din enklere og tryggere? Legg igjen kontaktinformasjon, så kontakter vi deg for en hyggelig og uforpliktende prat.