Før gikk kvelder og helger med til kontorarbeid for elektriker Truls-Petter Foss (43). Nå gjøres mesteparten unna i bilen.

På dashbordet i hans sølvgrå VW Transporter står fortsatt notatblokken i sin sorte holder. Men den spiller ikke lenger hovedrollen i kontorarbeidet. Det gjør den bærbare PC-en som ligger på passasjersetet.

– Før var det papir og blyant, ja, jeg skrev på det jeg kom over av papir. Mesteparten på den blokka der, peker Truls-Petter.

Han minnes sin tidligere papirarbeid-rutine: Etter en lang arbeidsdag i felt, var det å samle sammen lappene, ta bunken med fra bilen, inn på hjemmekontoret og føre det hele inn på PCen.

Truls-Petter Foss liker bedre å gjøre elektriker-arbeid enn kontorarbeid.

– Det ble ikke så ille gæli mye rot i den analoge perioden, men det var så mye mer tidkrevende å skulle samle trådene etter normal arbeidstid. Samtidig vokste firmaet, vi ble flere ansatte, og det ble mer krevende å holde oversikten, innhente papirer, og få alt registrert.

Enkelt for de ansatte

21 år gammel var Truls-Petter ferdig utdannet elektriker. Drøye ti år etter startet han for seg selv. Foss-Elektro AS har nå ti ansatte, noen innleide, og en omsetning i 2018 på over 12 millioner. Jobbene utfører de i all hovedsak lokalt på hjemstedet Fredrikstad. I 2016 begynte firmaet å bruke Håndverksdatas Entré Office.

– Nyansatte som kommer fra andre firmaer med andre systemer, synes dette er lettere å forholde seg til. Det er en enkel kunde-, ordre- og vareregistrering, vi kan for eksempel avslutte og fakturere uansett hvor vi er.

Selv er han overhodet ikke interessert i datasystemer. Men han ser at systemet frigjør tid og bedrer pengeflyten i selskapet.

– Tiden jeg sparer, bruker jeg på befaringer, anbud og flere jobber. Opplegget har også gitt økt takt på utfakturering, så det blir raskere flow på pengene, smiler Truls-Petter.

Gjør kontorarbeidet over alt

43-åringen er gift og far til to gutter, en 13-åring og en 16-åring. Begge gutta spiller fotball.

– Systemet har også gitt meg litt mer tid til å være med på treningen og fotballkamper, det å følge opp den biten, sier han.

Ettersom fotball betyr mye venting, har han lært seg å utnytte ventetiden godt.

– Siden Entré Office er skybasert, og jeg kan jobbe hvor som helst, får jeg unna jobb på PC-en mens jeg venter. Så er jeg ferdig til de skal spille selve kampen, forteller Foss.

Håndverkernes beste venn

Håndverksdata har i mer enn 40 år utviklet datasystemer for håndverkere. I dag benytter mer enn 15 000 håndverkere våre mobile løsninger.

Vil du vite mer om hvordan vi kan gjøre firmadriften din enklere og tryggere? Legg igjen kontaktinformasjon, så kontakter vi deg for en hyggelig og uforpliktende prat.